Kennisbank uitgelegd

Begrip

Toelichting

Geheimhoudingsovereenkomst

Een geheimhoudingovereenkomst is een overeenkomst die is bedoeld om met elkaar af te spreken welke informatie niet openbaar mag worden gemaakt door beide partijen.

Vertrouwelijke informatie

Als jij zaken doet met een andere partij kan het soms zijn dat je bepaalde vertrouwelijke informatie moet delen. Wil je dat de andere partij deze informatie geheim houdt? Dan kan een geheimhoudingsovereenkomst daarbij helpen. Een geheimhoudingsovereenkomst wordt ook wel non-disclosure agreement genoemd. Er zijn veel situaties waarbij dit erg handig kan zijn.

Opstellen non-disclosure agreement

Bij het opstellen van een non-disclosure agreement is het van belang dat er wordt voldaan aan de algemene eisen van een overeenkomst. Je moet duidelijk maken om wie het gaat en beide partijen moeten dit ondertekenen. 

Daarnaast zal duidelijk moeten worden gemaakt welke informatie precies geheim moet blijven en welke informatie niet onder de non-disclosure agreement valt. Ook is het verstandig om een boete op te nemen in het geval de overeenkomst wordt overtreden. Wil je weten hoe dit werkt? Kijk dan ook eens bij “boetebeding” 

Verschillen met het geheimhoudingsbeding

Een geheimhoudingsovereenkomst, of wel non-disclosure agreement, is een overeenkomst die partijen met elkaar aangaan.

Een geheimhoudingsbeding is een klein onderdeel in een ander overeenkomst, vaak bij arbeidsovereenkomsten. 

Beide hebben het doel om een geheimhoudingsverplichting te scheppen.

Een geheimhoudingsovereenkomst is in sommige gevallen geen overbodige luxe. Echter, dit kan soms een hele klus zijn om dit duidelijk op te stellen. Heb je hulp nodig? Kijk dan eens bij ons product: non-disclosure agreement.

Een geheimhoudingsovereenkomst is in sommige gevallen geen overbodige luxe. Echter, dit kan soms een hele klus zijn om dit duidelijk op te stellen. 

Kennisbank van Lex