Kennisbank uitgelegd

Begrip

Toelichting

Materiële schade

Materiële schade is schade die direct in geld is uit te drukken. Dit betekent bijvoorbeeld: beschadiging van uw eigendommen maar ook misgelopen inkomen, kosten voor het ziekenhuis, huishoudelijke hulp etc.

 
Materiële schade

Materiële schade is schade die direct in geld is uit te drukken. Hiervan is bijvoorbeeld sprake bij beschadiging van je eigendommen (bijvoorbeeld auto, fiets of kleding) maar ook misgelopen inkomen, kosten voor het ziekenhuis, reiskosten, huishoudelijke hulp en dergelijke.

Behalve de direct zichtbare schade, zoals beschadigingen aan spullen (bijvoorbeeld auto, motor, fiets, bromfiets, kinderwagen, rollator, caravan, boot, bagage, bril, kleding en schoeisel), kunnen er ook nog andere kosten zijn. Denk hierbij aan de kosten die gemaakt worden voor het inhuren van (tijdelijke) huishoudelijke hulp, voor het huren van hulpmiddelen en voor medische voorzieningen die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed. 

Als ondernemer ben je aansprakelijk voor schade die je hebt veroorzaakt, dit kan soms erg vervelend uitpakken, je kunt een deel van die aansprakelijkheid uitsluiten! Meer weten? Kijk dan eens bij exoneratiebeding!

Meer weten over wat handig is om te regelen voor jouw onderneming en hoe jij potentiële risico’s kan vermijden? 

Kennisbank van Lex