Begrip

Eigenrisicodrager

Korte uitleg

Eigenrisicodrager betekent dat de werkgever aan de werknemers voor wie het eigenrisico dragen geldt bij ziekte de betaling van ziekengeld overneemt van het UWV.

Toelichting

Hoe werkt het?

Een eigenrisicodrager Ziektewet is een werkgever die op grond van de Wet Eigen Risicodragen Ziektewet ervoor kiest om de Ziektewetuitkering zelf te betalen aan werknemers voor wie hij geen plicht tot loondoorbetaling bij ziekte heeft.

De premiebetaling voor de Ziektewet komt hierdoor te vervallen waardoor het eigenrisicodragen met name interessant is voor ondernemingen met een ziekteverzuim dat lager ligt dan het gemiddelde.

Indien een werkgever ervoor kiest om eigenrisicodrager te worden, is hij zelf verantwoordelijk voor uitbetaling van de ziektewetuitkering, verzuimbegeleiding en re-integratie van de werknemer.

Het opstellen van een arbeidscontract kan erg lastig zijn, vooral als deze niet helemaal standaard is, zoals bij een eigenrisicodrager het geval is! Wil je een arbeidsovereenkomst opstellen maar weet je niet hoe je duidelijk maakt dat jij een eigenrisicodrager bent? Kijk dan eens bij onze arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd en laat Lex je helpen!

Contact opnemen met Lex?
Je kan Lex bereiken op het telefoonnummer: 013 203 20 25
Of je kunt Lex een mailtje sturen: lex@hallolex.nl

Juridische begrippen in een kennisbank HalloLex