Begrip

Slapend dienstverband

Korte uitleg

Een slapend dienstverband is een dienstverband dat na 104 weken arbeidsongeschiktheid niet is beëindigd, terwijl de werknemer geen werkzaamheden meer uitvoert en er geen loon meer wordt betaald.

Toelichting

Waarom niet beëindigen? 

Veel werkgevers vinden het niet redelijk dat na twee jaar loondoorbetaling bij ziekte ook nog een transitievergoeding betaald moet worden. Door het dienstverband slapend te houden, hoeven ze geen transitievergoeding te betalen. 

Om dit tegen te gaan is er een aantal jaar geleden een wet aangenomen die vergoeding geeft voor werkgevers die transitievergoeding moeten betalen na de 104 weken arbeidsongeschiktheid. 

Toen dit toch niet altijd bleek te helpen is er een uitspraak van de rechter gedaan die de werkgever in sommige gevallen verplicht de arbeidsovereenkomst te beëindigen en de werknemer een transitievergoeding te betalen.

Soms proberen werkgevers om onder een transitievergoeding uit te komen. Dit is natuurlijk erg vervelend voor de werknemer! Ben jij een werknemer en weet je niet precies wat een transitievergoeding is? Kijk dan eens bij transitievergoeding! Het is handig om als werknemer te weten wat dit betekent zodat jij er wat van kan zeggen!

Contact opnemen met Lex?
Je kan Lex bereiken op het telefoonnummer: 013 203 20 25
Of je kunt Lex een mailtje sturen: lex@hallolex.nl

Juridische begrippen in een kennisbank HalloLex