Personeelszaken

Hieronder staan alle documenten die enige betrekking hebben tot
personeelszaken voor jou als ondernemer

Maar dan simpel en direct uitgelegd!

Arbeidsovereenkomsten

Bepaalde tijd

Tijd voor een nieuwe werknemer, maar nog niet ready om toewijding te tonen? dit model is dan de oplossing voor jou.

onbepaalde tijd

Een vast contract! Dit model is bedoeld wanneer je vastigheid wilt bieden voor een werknemer.

Min-max

Alles rondom personeel & Arbeidsrelaties. Van arbeidsovereenkomsten tot stageovereenkomsten.

0-uren

Je bent net begonnen of soms een kleine onderbezetting, eigenlijk heb je een nieuwe werknemer nodig. Dit model helpt wanneer je geen vaste uren kan bieden.

dGA

Ben jij de DGA van een BV? Dan is deze arbeidsovereenkomst voor jou! Je bent namelijk als DGA als het ware in dienst bij jouw BV.

ontslagdocumentatie

vaststellings-overeenkomst

Wil jij jouw werknemer ontslaan of komen jullie samen tot de conclusie dat het dienstverband beëindigd moet worden. Dan is deze vaststellingsovereenkomst iets voor jou!

aanzeggingsbrief (geen voortzetting)

Heb jij een werknemer in dienst waarvan de tijdelijke arbeidsovereenkomst (arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd) afloopt en wil je deze niet verlengen? Dan is de aanzeggingsbrief iets voor jou!

Brief Proeftijdontslag

Het kan voorkomen dat je als werkgever tijdens de proefperiode van je werknemer een ontslag wilt geven, hiervoor heb je een brief proeftijdontslag nodig.

verbetertraject

Ben jij van mening dat jouw werknemer ongeschikt is voor zijn werk? Dan kun je hem zijn functioneren laten verbeteren door één van de documenten in het kader van het verbetertraject.

Beeindiginsovereenkomst Verschil Van Inzicht

Wanneer er een confict is tussen werkgeven en werknemer waardoor besloten wordt om de arbeidsrelatie te ontbinden, kan dit als ontslaggrond dienen.

Beeindiginsovereenkomst Twee Jaar Ziekte

Al twee jaar een zieke werknemer in dienst is vervelend. Dit kost jou veel geld en levert je vrijwel niets op, het liefst wil je hier natuurlijk van af. Dat kan vrij gemakkelijk met deze overeenkomst.

Overige documentatie

Overeenkomst Van Opdracht

Ga jij een opdracht uitvoeren ten behoeve van een opdrachtgever als ZZP’er? Of wil jij voor je bedrijf ZZP’ers inhuren om opdrachten uit te laten voeren? Deze moet je hebben!

Bedrijfsgoederen-Overeenkomst

Wanneer jij producten, sleutels of andere belangrijke goederen laat gebruiken door een werknemer is het verstandig om een bedrijfsgoedrenovereenkomst af te sluiten samen.

Stageovereenkomst

Werken met stagiaires? Dan is een goede stageovereenkomst onmisbaar! Zo heb je altijd iets om op terug te vallen en in het begin goede afspraken te maken over de stageperiode!

gebruikersovereenkomst laptop/ smartphone

Steeds meer bedrijven werken tegenwoordig met laptops en/ of smartphones van de zaak. Daarom voor jou als ondernemer van belang om te zorgen dat hier duidelijke afspraken over zijn.

Gebruikersovereenkomst pinpas

Wanneer je een budget beschikbaar stelt aan je personeel, wil je als werkgever natuurlijk wel dat hier op de juiste wijze mee om wordt gegaan. Hier komt een dit model goed van pas!

Studieovereenkomst

Bij het aanbieden van extra scholing aan een werknemer komen redelijk wat dingen kijken. Alle afspraken tussen werkgever en werknemer omtrent een opleiding, cursus of studie komen in dit model aan bod!

vrijwilligers-overeenkomst

Werken met vrijwilligers? Dan is het van belang om een overeenkomst op te stellen. Hiermee is het meteen duidelijk welke afspraken over en weer gelden, wel zo fijn!

vOF-overeenkomst

Een samenwerkingsvorm waarin je met minimaal twee personen een onderneming voert onder één naam. In deze overeenkomst staan afspraken die zijn gemaakt tussen de verschillende vennoten.

Detacherings-overeenkomst

In deze overeenkomst beperk je risico’s door zaken zoals gezagsverhouding en aansprakelijkheid schriftelijk vast te leggen tussen uitlener en inlener.

Mis je nog iets?

Lex heeft zoveel mogelijk gedekt, maar kan wat over het hoofd hebben gezien...

Het team

Wij staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden!

small_c_popup.png

Learn how we helped 100 top brands gain success.

Let's have a chat